Dinamikus menük létesítése.

~ Összes útmutatás ~


Töltse be a kész projektfájlt: t1058.zip (1 KB)

Ez az útmutató bemutatja, hogyan lehet egy dinamikus menüt előállítani, hogy a tartalmat egérérintésnél mutatni fogja.


 1. Kapcsolja be az Alligator Flash Designert.

 2. A menüknek a nagyságát a képkockaméreten keresztül lehet beállítani. Válassza a "Képkocka" > "Képkockanagyság" és állítsa a képkockaméretet pld. 600x600 képpontra.

 3. A "Képkockák" palettában válassza a "Mesterképkocka" kijelölő mezőt.

 4. Válassza a gombkészítőeszközt és rajzoljon egy derékszögű négyszöget a bal oldali munkafelületre. Igazítsa azután felülre, amivel almenü számára hely marad.

 5. Kattintson jobb egérgombbal a gombra és válasszon a tartalommenüből "Nagyságot". "Oldalméret beállítása" nem kell kijelölté tenni. Adjon neki 68x23 értéket.

 6. Főmenüből válassza "Objektum" > "Kontur és felület" > "Színktöltés beállítást". A legördülő listából válassza "Függőlegest". Kattintson a színkockára. Egy új ablak fog megnyilni, benne a kivánt színt tudja kiválasztani. Állítsa a színt fenn pld. fehérre és a színt alul #FF8F3A -ra. Egy jobb effektus számára rendeljen egy tetszöleges színt hozzá ("Szín hozzárendelés"). Jelölje ki "Pont 3" és állítsa a színt #C65C00 -ra.

 7. Ezzel az összes gomb a menüben azonos nagysággá vállik, megkettőzi pontosan úgy a gombokat. Választ "Szerkesztés" > "Megkettőz". Az y-értéknek kell "0" -nak lenni, amivel az összes új gombok azonos magasságúra lesznek előállítva. Az x-értéket kell a gomboknak a szélességére megadni. Ebben az esetben 68 képpont. A "Számot" bevitelimezőben adja meg "5"-re. 5 új gombot fog előállítani.

 8. Egy duplakattintáson keresztül a gombra elér egy új ablakot, benne a gombot átnevezni lehet. Újjab nevet ad a bevitelimezőben fenn. Ebben az ablakban tudja Ön a színt másikra is átírni. Kattintson "Szövegszín"-re és válasszon tetszőleges színt.

 9. Most lehet az egérelérési akciókat meghatározni. Jelöljön ki egy gombot a kiválasztó eszközzel. A főmenüből válassza "Objektum" > "Akció" > "Egérkattintásnál". Új megnyított ablakban jelölje ki "URL kedvencet" és adja meg a célútat (pld. http://www.selteco.hu vagy egy fájlút).

 10. Almenü létesítése másik ablakban. Válassza "Képkocka" > "Új". Minden menübeállítás számára, egy almenüt fog kapni, kell egy új ablakot létesíteni (d.h. ha minden menübeállítás ebben a példában egy almenüt kell tartalmaznia, alkalmazzon 5 új képkockát). A "Képkockák" palettában kell "Mesterképkockát" és 5 másik képkockát alapítani.

 11. Menjen a "Mesterképkockához" (válasszon neki "Képkockák" palettából) és kattintson jobb egérgombbal egy gombra. A tartalommenüből váassza "Akció" > "Egérelérésnél". Egy új ablakot nyitott meg. Jelölje ki "Menjen a képkockához" és a legördülő listából válasszon képkockát, ezeknek a gomboknak ezt az almenüit tartalmazza. Ezeket a kezeléseket kell majd minden gomb számára megismételni.

 12. Válasszon egy képkockát almenüvel ki. A szövegeszközzel adja meg az összes almenüpontot. Állítsa be a szövegszínt #FF8C00 -ra.

 13. Kattintson a jobb egérgombbal a szövegre. A tartalommenüből válassza "Egérelérést". Jelöljön ki "URL kedvencet" beéllítás és adjon meg egy útat (nézze a pont 9-et).

 14. A szövegnek másik színt is adhat egérérintésnél. Kattintson jobb egérgombbal a szövegre és válasszon "Egérérintésnél színt". Új ablakban választ egy tetszőleges színt, pld. #6100FF.

 15. Exportálja a projektet: "Fájl" > "Webhely exportálás".Alligator Flash Designer betöltése

Akarja ezt az útbaigazítást kommentálni?

Helyezze ide a megjegyzését (maximum 255 karakter terjedelemben): *


E-Mail-Cím:

* Kérjük feltétlenül töltse ki a * jellel megjelölt ürlapmezőt.