Csökkenő spirálmozgás

~ Összes útmutatás ~


Töltse be a kész projektadatot: t1075.zip (7 KB)

Ebben az útmutatóban végig vezetjük Önt, mikép lehet megrajzolni görbített útvonalon és milyen egy animációs objektumból, ezen az úton való mozgatását fogjuk bemutatni.
Ebben a példában három, egymás utáni spirálúton csillagok mozgását fogjuk bemutatni.

 1. Mindenek elött kell neki egy kép egy spirállal. Keres egyet neki. tömörített fájl, a projektet ehhez az útmutatóhoz beállítjuk.

 2. Egy objektum csak egy úton mozoghat, az mint vektorgrafikus előállítással fog létre jönni.
  • A spirált a képből alkotja a "Vonal vagy forma" eszközzel.
  • Mindenekelött rajzoljon egyenes vonalat. A távolság két következő horgonypont között hasonlónak kell lenni, mint a képen alul.
  • Azután válassza a "Csömóeszközt", kattintson minden horgonypontra a jobb egérgombbal és a tartalommenüből "Pontok körben" választ. Két következő horgonypont között fog egy fogáspontot előállítani. A fogáspontnak az elmozdulásán keresztül a körsugár megváltozik. Minnél tovább távolodik a fogáspont a horgonypontól, annál nagyobb a magassága a körnek.
  • Mikor az ábrával készen van, tudja a képet spirál alakban eltávolitani.

 3. Rajzoljon egy csillagot, az "Ellipszis" -eszköz felhasználásával. Állítsa meg a vezérlőgombot és rajzoljon egy kicsi, fehér keresztet. Töltse ki egy radiális színátmenettel, azért a széle átlátszó és a közepe fehér legyen. Az ablak, benne a színátmenetet szerkeszt, eléri a menüben választáson keresztül: "Objektum" > "Kontur és felület" > "Színátmenet szerkesztés".

 4. Megduplázza a csillagot kétszer.

 5. Másolja a spirált kétszer. Az első másolatot forgassa el 120 fokra és a másodikat +120 fokra, ezalatt "Objektum" > "Forgat" > "Szabad forgatás" választ és a felül megadott értékeket a "Forgat" beviteli mezőbe helyezi.

 6. Igazítsa az első spirált az oldal közepére és kisérelje meg a két másik spirált hasonlóan, hogy a képre alul odahelyezze. Abban az esetben ha azzal probléma van, lehet mindig a projektnézet "+" nyomógombbal a számbillentyűknél megnagyítani.

 7. Minden spirál előállítva. Duplakattintás bal egérgombbal minden spirálra és tegyen egy objektumnevet be. Egyszerűen számot ad nekik pld. 1, 2 és 3.

 8. Mindegyik csillag fog másik spirál után mozdulni.
  • Kattintson a jobb egérgombbal egy csillagra és a tartalommenüben válassza "Mozgás"
  • Új megnyított ablakban állítsa a gyorsítást "Leglassabbra" be.
  • Ablaknak a skálázási részében állítsa a gyorsaságot "4" és "Lekicsinyítés"-re
  • Utoljára nevet választ az útnak, az után a csillagot mozgatni kell.
  • Választása bebizonyosodik OK gombbal.
  • Saját műveletét ismételje meg két másik csillag számára, csak minden alkalommal válasszon egy másik útnevet.

 9. Állítsa a képkockának az időtartamát 3 másodpercre.

 10. Készítsen egy új képkockát, az időtartam 0.05 másodperc. Másoljon egy csillagot "Képkocka 1"-ből új képkockába és igazítsa azt az oldal közepére. A csillagnak a mozgását ki kell kapcsolni, ezalatt a "Mozgás" -ablak összes beállítását "Állandóra" állítja be. Meghatároz egy kimenő animációt, miközben "Animáció" > "Kimenő animáció..." választ és egy tetszőleges animációtémát alkalmaz. Animációbeállítások ebben az útmutatóban vannak alul a képen megtekinhetők.

 11. F9 továbblépés!Alligator Flash Designer betöltés

Akarja ezt az útbaigazítást kommentálni?

Helyezze ide a megjegyzését (maximum 255 karakter terjedelemben): *


E-Mail-Cím:

* Kérjük feltétlenül töltse ki a * jellel megjelölt ürlapmezőt.