Hang egy oldalba betöltve

~ Összes útmutatás ~

Töltse be a kész projektadatot: t1002.zip (300 KB)

Ez az útmutató bemutatja, hogy hogyan kell egy hangállómányt a Flash Designerben importálnod és egy egyszerű lejátszónavigálást beállítanod.

Importálsz egy hangállómámyt

 1. Indítsd el a Flashdesignert. Válassz egy "üres dokumentumot", ezzel egy új projektet fogsz kezdeni.
 2. A programmenüben válaszd a "Film" > "Hang beemelés..." és nyisd meg egy tetszőleges hangadatállómányt. Egy új ablakban megnyithatod, egy a hangoknak kiválasztott lejátszómódban. Jelöljed ki a "Hangállómányok kiválasztólistából hozzáadás". Miután az OK-t lelenyomtad, nyiss meg egy másik ablakot a hanglistával. Nyomjál OK-t, ezzel az ablakot bezárod.

 3. Jelöld ki "Képkocka" > "Képkocka hang" és a leugró listából jelöld ki "Exkluzív módot". Nyomjad meg "Hang kijelölés" és kiemeled azelött importált hangadatállómányt. Ha a hang rövid, azt többször le tudod játszani, az ismétlések mennyiségében változtatsz és az "Semmi ismétlés" jelölőkockát kijelöletlenül hagyod. Kattints duplán az OK-ra.

 4. Az F9-billentyű lenyomásával autómatikus előnézet rá.

Beillesztés grafikából

 1. Jelöld ki "Beillesztés" > "Jelkép" és jelölj ki egy jelképet pld. a betűkészletből "Webdings", kilencedik sor, második betűtípusát oldal linkelésébe.

 2. Jelöld ki "Objektum" > "Mozgatható grafikus elem animáció / ciklus". A felső legördülő listából jelöld ki "Elúsztat" és az alsó legördülő listából "Gyorsan" kijelölést.

 3. Nyomd meg az F9-billentyűzetet, az animációs előnézet lejátszására.

Létrehozása az "Álj" gombnak

 1. Jelöld ki a "Gomb" eszközt:

 2. Rajzolj egy gombot, azzal hogy a jobb egérgombbal megfogodtad. Jelöld ki "Objektum" > "Betűkészlet" és állítsd be a betűnagyságot egy 10-esre. A szövegen a gombnál módosíts, jelöld ki "Objektum" > "Tulajdonságok" és húzd azt a saját szöveged beadására.

 3. Neked kell még a gombnak a következő AkcióScript kódot hozzáadnod, azzal hogy "Objektum" > "Akció" > "Egérkattintáskor" kijelölés és a kódot az AkcióScript feladatmezőbe beteszed:

  álj összes hangok();

  Hogy megakadályoza, hogy a hang nem végtelen lejátszásu legyen, kell keretidőtartamot "Álj"-ra beállítani lehetőség. Lehetséges azt vagy "Képkockákban" palettán teszed, azáltal hogy a legördülő listából "Álj" kijelölés, vagy a programmenüben "Képkocka" > "Képkockaidőtartam" kijelölés és új ablakban "Ennél a képkockánál leállítás" jelölőmező kijelölésével.

 Alligator Flash Designer betöltés

Akarja ezt az útbaigazítást kommentálni?

Helyezze ide a megjegyzését (maximum 255 karakter terjedelemben): *


E-Mail-Cím:

* Kérjük feltétlenül töltse ki a * jellel megjelölt ürlapmezőt.